Regulament

INFORMATII GENERALE

METAL ENDURO este in 2017 la a 5-a editie, fiind etapa numarul 5 si ultima din sezonul 2017 al Cupei Nationale Enduro. 

METAL se desfasoara in principal intr-un format tip raliu cu 8 probe speciale cronometrate, in principal pe poteci care coboara dar care au si mici zone de urcus. 

Editia de anul acesta are 8 probe speciale pe distante intre 2 si 4 km iar distanta totala, cu tot cu sectiunile de legatura, este de aprox 70 km.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

METAL nu este un concurs de downhill si nici unul de XC. Este un concurs tip Enduro. Se adreseaza mountain bikerilor tehnici care cauta adrenalina cat si celor cu conditie fizica… in mod sigur este un concurs greu care streseza biciclistul si materialul.

 

 

1 CURSA

1.1 Startul

Startul cursei se realizeaza in grupuri de 5 concurenti.

Fiecare concurent porneste in cursa cand considera in acest interval insa trebuie sa respecte orarul pe care il va primi de la organizatori pentru a putea lua startul in proble speciale.

Startul in probele speciale va fi luat la intervale de aprioximativ 60 de secunde. Concurentii trebuie sa fie pregatiti sa ia startul la momentul indicat in orarul pe care il vor primi de la organizatori sau la momentul indicat de comisarii de traseu. Organizatorii au obligatia de a inmana concurentilor orarul personalizat al cursei.

Concurentilor le revine responsabilitatea de a verifica prezenta unor posibile erori in ceea ce priveste momentul startului si orarul primit.

 

1.2 Transferurile / sectiunile de legatura

Transferurile dintre probele speciale nu sunt cronometrate. Cu toate astea, exista o limita de timp in intervalul caruia concurentul trebuie sa completeze transferul. Concurentii care se prezinta cu o intarziere prea mare pentru a lua startul in probele speciale vor fi automat penalizati sau descalificati la deciza comisarilor de traseu.

Daca un concurent realizeaza un transfer (necronometrat) al unei etape speciale inaintea timpului impus, acesta trebuie sa astepte in spatele liniei de start pana la momentul indicat in orarul sau. Pe de alta parte, concurentii care ajung cu intarziere vor lua startul cu prioritate in etapele speciale cu aprobarea comisarului dar acestia vor avea penalizare in functie de intarzierea inregistrata.

 

1.3 Cronometrarea

Cronometrarea se face prin sistemul cunoscut curselor de orientare. Fiecarui concurent ii este alocat un cip, pe care are obligatia sa-l introduca/ sa-l apropie (in functie de sistemul folosit) in/de statiile receptoare de fiecare data cand acestea sunt prezente. La fiecare statie exista un oficial care observa si ajuta in caz de nevoie la introducerea cipurilor in statiile de receptie. Locatiile unde se afla statiile de receptie sunt evidentiate prin placute galbene special inscriptionate.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. INSCRIEREA

Se face prin completarea “FORMULARULUI DE INSCRIERE”, care urmeaza sa fie disponibil online pe www.mtbcup.ro

Validarea inscrierii este realizata dupa achitarea taxei de inscriere de 70 lei, pana la data de 12.10.2017 in contul:

IBAN: IBAN: RO57 RZBR 0000 0600 1075 1332
SWIFT: RZBRROB
Nume: Popovici Georgian
Mentiune: Inscriere Metal Enduro 2017 Nume/Prenume Participant

Am ales sa facem plata in contul unuia dintre organizatori pentru a evita comisionul de 14 lei perceput de RaiffaisenBank (4 lei depunatorului si 10 lei asociatiei BikeAttack) pentru orice tranzactie.

Astfel, comisionul la depunere este 0.
Dupa ce ai facut plata, pe site-ul concursului, vom publica lista cu toti participantii confirmati. Lista va fi actualizata saptamanal.

Numarul maxim de participanti la start este de 120 si sunt inscrisi in ordinea “primul care a realizat plata, primul servit”.
Numerele de concurs vor fi impartite consecutiv si in ordinea inscrierii participantilor. Organizatorii isi rezerva dreptul de a realiza schimbari in ordinea numerelor de concurs, in cazul in care considera necesar.

 

3. CATEGORII
Hobby
Feminin – loc 1,2,3
Masculin – loc 1,2,3
Participanții la clasa Hobby vor face dovada asigurării de accident și a adeverinţei de la medicul de familie prin email după completarea formularului online sau la race office, în ziua concursului

CNE
Feminin – loc 1,2,3
Masculin:
Elite – (între 18-30 ani) loc 1,2,3
Masters – (peste 30 ani) loc 1,2,3
Juniori – (sub 18 ani) loc 1,2,3

Categoriile sus menționate necesită licențiere:mai multe informatii aici: http://mtbcup.ro/regulament/

Sportivii din categoriile Feminin, Juniori, Elite și Masters trebuie să dețină o licență FRC valida.
Verificarea licențelor, adeverințelor medicale, a asigurarilor și preluarea numerelor de concurs se va face la oficiul de înscriere.

1 (24)

4. RECUNOASTERE

Este permisa realizarea de ture de recunoastere a traseului cu cel putin 24 de ore inaintea cursei.

 

5. REGULI SPECIFICE

Participantii trebuie sa respecte regulile evenimentului si regulile de circulatie in special pe portiunile de transfer pe care traficul rutier nu este blocat.
Pe traseele pentru probele speciale traficul rutier nu exista.
In timpul probelor speciale concurentii trebuie sa dea dovada de fair play si sa permita competitorilor mai rapizi sa depaseasca.
Fiecare participant trebuie sa poata sa fie independent in timpul cursei, (hrana, apa) inclusiv in ceea ce priveste repararea si/sau inlocuirea anumitor piese din bicicleta (de exemplu remedierea unei pene). Reparatiile de amploare se fac in zona de service.
Devierea de la traseu pe scurtaturi nu este permisa si in acest sens se vor realiza controale.

Participantii la categoria CNE trebuie sa respecte regulamentul impus de ANDMR si FRC. Acest regulament se poate consulta AICI: http://mtbcup.ro/regulament/

1 (25)

6.BICICLETA SI ECHIPAMENTUL

Este interzisa inlocuirea cadrului – sau a partilor acestuia, a furcilor si a rotilor, pe durata intregii competitii. Participantii care inlocuiesc aceste parti ale echipamentului sau intreaga bicicleta pot parcurge traseul in regim de cursa insa sunt descalificati din clasamentul general.
Bicicleta trebuie sa fie in perfecta stare de functionare. Participantii care nu indeplinesc aceasta conditie vor fi exclusi din competitie.
Este obligatorie purtarea castii pe parcursul cursei, numai la parcurgerea probelor speciale. In timpul probelor speciale se recomanda purtarea unei casti de tip full-face aprobata de catre CE, precum si manusi, genunchiere si protectii pentru coloana. Concurentii care nu poarta casca pentru parcurgearea PS vor fi descalificati. Sunt permise 2 tipuri de casti: full-face si versiune XC (ciclism sau moto).
Este recomandat ca fiecare concurent sa abordeze cursa in functie de propriile abilitati tehnice si pregatire fizica.
Este recomandat ca fiecare concurent sa aiba asupra sa un telefon mobil pentru a contacta sau a putea fi contactat de catre organizatori in caz de nevoie. In timpul sesiunii de informare, organizatorii vor comunica numarul de telefon la care pot fi contactati in caz de urgenta.
Numarul de telefon pentru situatii de urgenta va fi de asemenea imprimat pe orarul care va fi inmanat fiecarui concurent. Se foloseste si numarul unic pentru situatii de urgenta 112.
Organizatorii recomanda purtarea de ochelari, genunchiere, cotiere, mănuși și rucsac care să conțină pelerină de ploaie, kit de pană, trusa scule, harta traseelor, apă si hrană.

 

7. TRASEUL

Traseul METAL Enduro cuprinde zone care sa puna in evidenta aspectele tehnice ale mountain biking-ului si curpinde portiuni inguste si expuse, pietre, trambuline, treceri peste apa, urcusuri si coborasuri abrupte. In general, traseele de acest tip nu sunt potrivite pentru incepatori sau ciclisti neantrenati.

Cursa va fi marcata cu semne specifice si banda semnalizatoare pentru directionare. Devierea de la trasee (chiar si neintentionata) va atrage dupa sine descalificarea automata. Din motive economice si tehnice marcarea traseelor nu se poate face la modul “culoar de banda”.
In cazul in care un concurent deviaza de la traseu in mod accidental si strapunge banda semnalizatoare, are obligatia de a re-intra in cursa imediat si a repozitiona banda rupta la pozitia initiala. Concurentii care nu vor respecta aceasta regula, vor fi descalificati.
Concurentii nu au voie sa faca modificari ale traseului inainte sau in timpul evenimentului. Organizatorii isi rezerva dreptul de a face modificari neanuntate prealabil in cazul unor situatii de urgenta ca de exemplu: conditii meteo nefavorabile sau pentru a garanta siguranta concurentilor in timpul cursei.
Organizatorii vor asigura prezenta unui deschizator si a unui inchizator care sa se asigure ca traseul si concurentii sunt in siguranta.

1 (11)

8 .INFORMAREA

Informarea se va face in principal on-line pe site-urile mtbcup.ro si metal-enduro.ro. Cu 30 de minute inaintea plecarii in cursa a primului concurent organizatorii pot realiza o scurta sesiune de informare.

9. AJUTOR SI ASISTENTA

In caz de accident, concurentii au responsabilitatea de a-i ajuta pe cei raniti sau aflati intr-o situatie de urgenta. Daca este posibil acestia trebuie sa informeze imediat primul punct medical sau organizatorii.
Organizatorii isi rezerva dreptul de a penaliza sau descalifica concurentii care nu respecta aceasta regula.
Concurentii care se retrag din cursa trebuie sa informeze comisarii de traseu.
Concurentii care se retrag din cursa sau au depasit limita maxima de timp admisa trebuie sa ajunga la zona de start cat mai repede posibil si sa urmeze instructiunile organizatorilor. In caz de urgenta, pentru a facilita accesul organizatorilor, este posibila suspendarea etapelor speciale. In acest caz, concurentii nu vor fi cronometrati.Totodata, este posibil ca traseul sa fie deviat, situatie in care concurentii vor fi indrumati de catre organizatori catre urmatoarea etapa speciala.
Locul pentru padocul de asistenta si reparatii este prevazut in zona de start sosire. Fiecare echipa/concurent este responsabil/a pentru efectuarea reparatiilor.

 

10. CLASAMENTUL

Clasamentul final va include suma timpilor realizati in fiecare proba speciala de catre participantii la fiecare categorie. Timpul cel mai mic este declarat timpul castigator.

11. PREMIEREA

Se vor premia prímele 3 locuri la fiecare categorie.

1 (4)

Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica prezentul regulament.

Nici o schimbare la acesta nu va mai avea loc cu 48 de ore inaintea cursei.

Lasă un răspuns